Υλικά
100γρ. προσούτο
Λίγα φυλλαράκια ρόκας
200γρ. μανιτάρια σε φέτες
20γρ. λικέρ μαστίχας Χίου
10γρ. ελαιόλαδο
Λίγες σταγόνες λεμόνι
160γρ. ανθότυρο
20γρ. ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα
Για τις τηγανίτες
45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75γρ. γάλα
1 αβγό ολόκληρο και 1 κρόκο αυγού
60γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50γρ. μυρωδικά φρέσκα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ να ενωθούν.
Παίρνουμε 2 κουταλιές σούπας από το μείγμα, τις ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε άλλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας και με το λεμόνι, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
Αναμειγνύουμε σε μπολ πολύ καλά το ανθότυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το αρωματικό λάδι.
Προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού και αναμειγνύουμε ξανά. Γεμίζουμε την τηγανίτα, την κόβουμε σε λοξά κομμάτια και σερβίρουμε.
Τελειες...Δοκιμαστε...
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου