2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες
185 γρ. πράσινα βρασμένα φασολάκια κομμένα στη μέση
2 σφικτά αυγά κομμένα σε φέτες
2 κουτ. της σούπας κάπαρη
60 γρ. μαύρες ελιές
8 αντσούγιες
440 γρ. καπνιστού σολομού
Για τη σος
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
1/2 κουτ. του γλυκού λιωμένο σκόρδο
1 κουτ. της σούπας φρεσκοκομμένος βασιλικός
125 ml ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Bράζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας για λίγο. Tα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
Bάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες, τα φασόλια, τα αυγά, τις ελιές, την κάπαρη, τα φιλέτα αντσούγιας και το σολομό.
Aνακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, σκόρδο, βασιλικό λάδι και το μπαλσάμικο.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου