ΥΛΙΚΑ
225
γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο)
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Και για το γλάσο
180 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο)
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Και για το γλάσο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε στο μίγμα τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή σε ταψάκι χωρίς τρύπα στη μέση και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος.
Όταν βγει το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο.
Απολαμβάνουμε απίστευτη σοκολάτα!
Tips:
1)Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 15-20 λεπτά.
Η σοκολατόπιτα δεν γίνεται σαν κέικ. Είναι υγρή σαν brownies.
2)Ψήστε την σε μεσαίο και όχι πολύ μεγάλο πυρέξ όπως αναφέρω, για να μην σας απλώσει και βγει πολύ λεπτή.
3)Αν θελετε αντικαταστηστε το αλεύρι με τριμμένο φουντούκι.
Εσείς αποφασίζετε....
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου