ΥΛΙΚΑ
Για
το φύλλο1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 1\2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξiδι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 βιταμ(βουτυρο)
Για τη γέμιση
1/2 κιλό καθαρισμένο σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1\2 ματσάκι δυόσμο
½ κιλο τυρι φετα
Ι φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε μέσα σε μεγάλο σκεύος όλα τα υλικά μαζί με το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη . Την αφήνετε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί .
Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε δυο κομμάτια, το κάθε κομμάτι το απλώνετε με το πλάστη και το αλείφετε με το μισό λιωμένο βούτυρο το διπλώνετε στα έξη και τα βάζετε για λίγη ώρα στη κατάψυξη για να παγώσουν .
Ψιλοκόβεται τα λαχανικά και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν . Πετάτε το νερό που θα βγάλουν ρίχνετε το λάδι και ψιλοκομμένα τα μυρωδικά.Σ ένα βαθυ πιατο τριβετε με το πιρουνι την φετα και ανακατευετε όλα μαζι τα υλικα για τη γεμιση.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί απλώνετε με το πλάστη το ένα ψύλλο ζύμης και το τοποθετείτε στο ταψί ρίχνετε από πάνω τη Γέμιση και προσθέτετε και πάλι το άλλο φύλο . Κόβετε τα κομμάτια που προέχουν και τη λαδώνετε , χτυπάτε ένα κρόκου αυγού με γάλα και λάδι και αλείφετε τα φύλα .Τελος τα ραντιζετε τα φυλλα με Νερο Σουρωτη(για να είναι τραγανα)
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 3\\4 της ώρας .
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου