Υλικά
βούτυρο όσο θέλετε
1 κιλό μύρτιλλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
αλάτι
Εκτέλεση
βούτυρο όσο θέλετε
1 κιλό μύρτιλλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
αλάτι
Εκτέλεση
Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα μύρτιλλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ' τα μύρτιλλα και ανακινούμε λίγο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. Αφού ψυθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα "πέσει" τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
Σερβίρουμε με βούτυρο και αν θελουμε με παγωτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου