{Ο Γουλιανός ή Γλανίδι όπως το ξέρουμε
εμείς στην τοπική ονομασία είναι το ψάρι το οποίο μπορούμε να το συναντήσουμε
στις πολλές λίμνες και τα ποτάμια της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Σε δύσκολες εποχές όπως στην κατοχή (1941-44)τα γλανίδια έσωσαν από το φάσμα της πείνας χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι κατοικούσαν στις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές του υδάτινου οικοσυστήματος της πατρίδας μας. Το ψάρι αυτό αντέχει πάρα πολύ εκτός νερού και μπορεί να ζήσει για αρκετά 24ωρα μέσα σε ένα δοχειο.}
Με αυτό το <ΨΑΡΙ> θα
φτιαξουμε μια ωραιοτατη πιτα…Δοκιμαστε την!!!!Σε δύσκολες εποχές όπως στην κατοχή (1941-44)τα γλανίδια έσωσαν από το φάσμα της πείνας χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι κατοικούσαν στις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές του υδάτινου οικοσυστήματος της πατρίδας μας. Το ψάρι αυτό αντέχει πάρα πολύ εκτός νερού και μπορεί να ζήσει για αρκετά 24ωρα μέσα σε ένα δοχειο.}
Υλικα
1 ½ κιλό Γλανίδια
2 φύλλα χωριάτικα
2 μέτρια κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι μάραθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτελεση
Βράζουμε τα ψάρια και τα ξεκοκαλίζουμε, ενώνουμε την σάρκα με τα υπόλοιπα υλικά (που είναι ψιλοκομμένα) και στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο λαδωμένο.
Ρίχνουμε μέσα την γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της γλανιδόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε κανονική θερμοκρασία για μία ώρα.
Καλη σας Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου