Υλικα
¾ του φλιτζανιού λάδι,
2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο,
6 αυγά,
1½ κιλό φέτα γλυκιά,
1 κιλό πράσα (το άσπρο μόνο),
2 φλιτζάνια βραστό νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
3 κουταλιές της σούπας
βούτυρο αγελαδινό
Αλατι.
Εκτελεση
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το λάδι να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε μέσατα πράσα ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα πράσα να κρυώσουν.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, και το υπόλοιπο λάδι.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Συμπληρώνουμε στη λεκάνη τα πράσα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Έχουμε λαδώσει ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, τον στρώνουμε ομοιόμορφα και ριχνουμε από πάνω το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλη Ορεξη και καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου