***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

 750 γρ. κιμάς (από μοσχάρι)
 2 αυγά
 1 φακελάκι ΜΙΧ ΠΟΛΙΤΙΚΟ CAPTAINS
 2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια (ψιλοκομμένα)
 2 κουταλάκια ζάχαρη
 10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
 100 γρ. κόκκινο κρασί
  μαύρο πιπέρι
 Αλάτι

Για το ρυζι

 ½ κιλό ρύζι
 5 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
 3 κουταλιές ανάμικτα αρωματικά  μαϊντανός, βασιλικός, μαντζουράνα
 Αλάτι

 τη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ X3 
θα το βρείτε στο Σουπερ Μαρκετ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το 1 φακελάκι ΜΙΧ ΠΟΛΙΤΙΚΟ CAPTAINS, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον πλάθουμε σε σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα.
 Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, το πιπέρι και 3 ποτήρια ζεστό νερό.
 Βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα.
 Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε το ρύζι σε αλατόνερο (σε αναλογία 1 κουπα ρυζι  προς 2 ½ νερο ), μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 
Κλείνουμε την εστία της κουζίνας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα αρωματικά για το ρύζι.
Ανακατεύουμε γρήγορα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα, αφήνουμε το ρύζι να ηρεμησει για 5 λεπτά περίπου και το σερβίρουμε μαζί με τα σουτζουκάκια.


 Tips

 Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε με 1-2 κουταλάκια τριμμένο μαϊντανό, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
 Προσθέστε στην σάλτσα που βράζει ½ κουταλάκι μπαχάρι ανακατεμένο με ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. 

Έτσι γίνεται η σάλτσα εξαιρετικά αρωματική.

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου