Ένα πολύ ωραίο φύλλο που μοιάζει με σφολιάτα.
Υλικά
4 ποτήρια αλεύρι
σκληρό αλλά γίνεται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
330 ml ανθρακούχο νερό
σπορέλαιο (περίπου
½ φλιτζάνι)
ξύδι (3 κουταλιές)
Βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το ειδικό εργαλείο για ζύμη και στη λεκάνη του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι και στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ανθρακούχο νερό (εγω βαζω ΣΟΥΡΩΤΗ)και ανακατεύουμε. Καταλαβαίνουμε ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις λεκάνης. Σταματάμε το μίξερ και πρέπει το ζυμάρι να μην κολλάει στο χέρι μας. Εάν κολλάει ξαναρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε. ΄Όταν είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
Εάν δεν έχετε μίξερ, ζυμώστε τη ζυμη στο χέρι ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου