ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι χυμο Πορτοκαλι
Ξυσμα από ένα Πορτοκαλι
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
1 ποτηρι Ζαχαρη
2 κουταλακια Μπεικιν
1 κουταλακι Σοδα
1 κιλο Αλευρι Για ολες τις χρησεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα τοποθετουμε το μισο αλευρι .
Ριχνουμε το μπεικιν στο αλευρι και ανακατευουμε καλα
Διαλυουμε τη σοδα στο χυμο από το πορτοκαλι και το ριχνουμε στο αλευρι
Ανακατευοντας συνεχεια.Τελος τη ζαχαρη και το καλαμποκελαιο
ανακατευουμε καλα.
Τοποθετουμε στο μιγμα το ξυσμα από το πορτοκαλι και σιγα-σιγα
ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι
Ζυμωνουμε εως οτου η ζυμη
μας γινει μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.
Αφηνουμε να ξεκουρασθει η ζυμη μας για 15 λεπτα.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας τοποθετουμε λιγο λαδι στο ταψι μας η λαδοχαρτο,και ετοιμαζουμε διαφορα
σχηματα τα τοποθετουμε στο ταψι και ψηνουμε στους 180 βαθμους για
15-20 λεπτα.
Καλη επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου