Ψωμάκια Μπύρας
ΥΛΙΚΑ
• 3 κούπες Αλεύρι• 1/2 κούπα Γάλα χλιαρό
• 1 Αυγό
• 30 γρ. Φρέσκια Μαγιά
• 1,5 κ. κ. Αλάτι
• Λίγο τριμμένο Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα ανακατεύοντας.• Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
• Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
• Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε μπάλα.
• Πέρνουμε κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σε μέγεθος χοντρού κεριού και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους βερύκοκου.
• Τα πλάθουμε στρόγγυλα ή οβάλ και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών μεταξύ τους επειδή κατά το ψήσιμο φουσκώνουν.
• Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
• Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλοίφουμε τα ψωμάκια.
• Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου