ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό πατάτες
3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλυτζ. ανάμικτα τουρσιά ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα τόνο στο λάδι
2 κουτ. του γλυκού κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους μέτριου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τουρσιά, τα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, τη μαγιονέζα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τον τόνο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ελαφρά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
1 ½ κιλό πατάτες
3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλυτζ. ανάμικτα τουρσιά ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα τόνο στο λάδι
2 κουτ. του γλυκού κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους μέτριου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τουρσιά, τα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, τη μαγιονέζα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τον τόνο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ελαφρά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου