***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ(NTR)




















ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...ΥΓΙΕΙΝΑ????

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ  ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ 

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ......




3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ  ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
700 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ
ΑΛΑΤΙ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΠΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΓΑΛΑ(ΧΛΙΑΡΟ) ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ   ΤΗ ΜΑΓΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
ΕΠΕΙΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΛΕΙΨΕΙ ΜΕ ΛΑΔΙ) Η ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…..ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ψαρονέφρι με μέλι, θυμάρι και δενδρολίβανο....(NTR)








Υλικα

½ κιλό ψαρονέφρι
2 κουταλιές μελί
2 κουταλιές μουστάρδα ντιζον
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
½ κουταλάκι θυμάρι
1/4 κόκκους πιπέρι

Για τη σάλτα κρεμμυδιού

4 κόκκινα κρεμμύδια
1 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
1 σκόρδο λιωμένο(εγω δεν βαζω)
2 κουταλιές πόρτο
Λιγο  αλάτι

Εκτελεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Καθαρίζεις το ψαρονέφρι από τυχόν λίπος. 
Βάζεις το μέλι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι σε μικρό μπολ και τα ανακατεύεις καλά.
Κοπανίζεις το πιπέρι σε γουδί. 
Αλείφεις το ψαρονέφρι με το μείγμα μελιού και πασπαλίζεις με το κοπανισμένο πιπέρι. 
Βάζεις το κρέας σε ταψάκι και το ψήνεις στο φούρνο 35 με 45 λεπτά.
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού κόβεις τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζεις σε κατσαρόλα.
Προσθέτεις στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το ξίδι, τη ζάχαρη και το σκόρδο. 
Σκεπάζεις και σιγοβράζεις 20  λεπτά.
Ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα, ρίχνεις το πόρτο και εξακολουθείς να σιγοβράζεις ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να καραμελώσουν οι χυμοί τους. 
Αλατίζεις.

Κόβεις το ψαρονέφρι σε φέτες και το τοποθετείς σε πιάτα. 
Το σερβίρεις ζεστό, γαρνιρισμένο με το δεντρολίβανο και το θυμάρι και συνοδευόμενο από τη σάλτσα κρεμμυδιού και, αν θέλεις, από ψητές πατάτες....


ΠΕΙΝΙΡΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ......(NTR)














Πεϊνιρλάκια  για την όρεξη

Τι θα φάνε αύριο τα παιδιά στο σχολείο; Τι θα τσιμπήσουμε με την παρέα το βράδυ; Τι μπορώ να φτιάξω με λίγα μόνο υλικά;
Πολλές φορές τα παραπάνω ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη και για μία ακόμη φορά σας έχουμε μία απάντηση και για τα τρία.
Πεντανόστιμα, μικρά πεϊνιρλί για κάθε περίσταση! Τρώγονται ευχάριστα ακόμη και κρύα την επόμενη μέρα, «στολίζονται» ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός-έτσι μπορείτε μερικά να τα φτιάξετε με αλλαντικά, τα υπόλοιπα μόνο με τυριά-και έχετε την αίσθηση ότι ξεφεύγετε από το κλασικό σπιτικό φαγητό και την κάνετε την?βρωμιά σας, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι το σπιτικό ζυμάρι είναι πιο αγνό και δεν σε φουσκώνει.
Το δικό μας ζυμάρι σήμερα παίρνει ένα μοναδικό άρωμα από διάφορα μπαχαρικά!

Υλικα 

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πακετάκια ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. ρίγανη
1 κουτ. γλ. πάπρικα
1 κουτ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. πιπέρι μαύρο

Εκτελεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να διαλυθεί καλά. Δεν πρέπει το νερό να είναι πολύ ζεστό, απλώς χλιαρό.
Στην ίδια λεκάνη, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με ένα σύρμα.  Αφήνουμε το αλεύρι τελευταίο, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο, για να γίνει αφράτη η ζύμη μας, και παράλληλα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
Μετά από μία ώρα, παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζυμαριού και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγουμε με το χέρι ή με έναν πλάστη, ώστε να πάρουν μακρόστενο σχήμα. Γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας, αφήνοντας κενά γύρω-γύρω, για να έχουμε το περιθώριο να κλείσουμε το ζυμάρι στα πλάγια και να δημιουργηθεί ένα στήριγμα για τα υλικά. Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία για όλες τις μπαλίτσες ζυμαριού, βάζουμε τα πεϊνιρλάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!