***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μηλόπιτα με Σαντιγί(NTR)









 ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι-μπερ
200 γραμμάρια βούτυρο
1 1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
6 μήλα σε φετουλες
1 κουτάλι κανέλα
1 κουτάλι γαρύφαλλο
1 μορφατ
1 ζαχαρούχο γάλα λίγα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα, βράζουμε τα μήλα με το νερό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα ώσπου να μαλακώνουν. Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντιζουμε με το βούτυρο.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσουν.  Χτυπάμε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο και τοποθετούμε από πάνω από τα μήλα.
Πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.

ΔΙΠΛΕΣ (NTR)







ΥΛΙΚΑ

5-6 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
8 αυγά
το χυμό από 2-3 πορτοκάλια
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
καρυδιά κοπανισμένα
σιρόπι και μελί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι και ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιών το αλάτι και την σόδα. Τα ζυμώνουμε για να γίνουν μια ζύμη σφιχτή (αν η ζύμη μας είναι πολλή σφιχτή την ραντίζουμε με λίγο νερό και ζυμώνουμε πάλι για να μαλακώσει) την ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη και την κόβουμε σε μικρές λωρίδες τις τυλίγουμε φαρδιά και της τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα της βγάζουμε και της βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν στην συνεχεία τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και της πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι και της περιχύνουμε με μελί η με κάποιο σιρόπι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΤΣΟΥΡEKAKIA~12~((NTR)




Υλικά

25γρ μαγιά ξερή ή φρέσκια
½ κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι σαφράν
60γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
5 κουταλιές μέλι
5 κουταλιές γιαούρτι
4 φλιτζάνια ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 σταφίδες
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση

Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. 
Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σαν ψωμακια η σε κορδόνια
 και κατόπιν τα τυλίγετε σε σαλιγκαράκια.
Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!
Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά.
Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι
Για ενα νοστημο γλυκακι ευκολο και Γρηγορο!!!!

TIPS
Μπορειτε να τα γεμισετε με μαρμελαδα αρεσκειας σας 
η Νουτελα η Μερεντα!!!!

Καλη Επιτυχια!!!!!

ΤΣΟΥΡEKAKIA~12~((NTR)




Υλικά

25γρ μαγιά ξερή ή φρέσκια
½ κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι σαφράν
60γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
5 κουταλιές μέλι
5 κουταλιές γιαούρτι
4 φλιτζάνια ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 σταφίδες
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση

Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. 
Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σαν ψωμακια η σε κορδόνια
 και κατόπιν τα τυλίγετε σε σαλιγκαράκια.
Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!
Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά.
Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι
Για ενα νοστημο γλυκακι ευκολο και Γρηγορο!!!!

TIPS
Μπορειτε να τα γεμισετε με μαρμελαδα αρεσκειας σας 
η Νουτελα η Μερεντα!!!!

Καλη Επιτυχια!!!!!

ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)














Μικροί και μεγάλοι τρελαινονται  για πίτσα!
Συνήθως, όμως, η ζύμη είναι φτιαγμένη με{ αυγά και πολύ λάδι κι έχει πολλά λιπαρά.}
 Απόφυγε λοιπόν το <<delivery >>της γειτονιάς σου και φτιάξε μόνη σου το αγαπημένο σου φαγητό με ΔΥΟ μόνο υλικά, χωρίς λάδι ή βούτυρο που έχουν αμέτρητες θερμίδες!

ΥΛΙΚΑ

 2 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  1 κούπα πλήρες γιαούρτι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνε στο αλεύρι σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακάτευε. 
Όταν η ζύμη αρχίζει να πήζει, ζύμωσε για περίπου 5′.
 Κάνε τη ζύμη μια μπάλα, άπλωσέ τη σε έναν πάγκο και άνοιξέ τη 
στο πάχος που επιθυμείς.
 (Όσο πιο λεπτή τόσο πιο τραγανή θα βγει).
 Ψήσε για 5-7′ στο φούρνο (ώσπου να σκληρύνει),
 ύστερα στρώσε τα υλικά της πίτσας -εγω  σου προτείνω  ντομάτα, τυρί ρεγκατο, (μανιτάρια) και πιπεριά, για μια υγιεινή επιλογή- 
και ψήσε για άλλα 10′.
Όποιος δοκιμάσει δεν θα θα πιστεύει ότι την έφτιαξες με τα χεράκια σου και δεν την αγόρασες ....
Φτιάξτε την πιο Γρήγορη Τραγανή Ζύμη για Πίτσα 
Απόλαυσε την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα θα με θυμηθειτε!!!!!! 
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Πιπεριές Γεμιστές με ρύζι, κιμά και τυρί(NTR)















        Υλικα

6 μεγάλες πιπεριές (2 πράσινες, 2 κίτρινες, 2 κόκκινες)
3/4 φλ.τσαγιού ρύζι για γεμιστά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

         Εκτέλεση

 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και αλάτι να βράσει.
Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε οριζόντια στη κορυφή και βγάζετε τους σπόρους. Ψιλοκόβετε τα οριζόντια κομμάτια από τις πιπεριές που κόψατε και αφήνετε σε μπολ, στην άκρη. Μόλις κοχλάσει το νερό προσθέτετε μέσα τις καθαρισμένες πιπεριές και τις βράζετε για 3 λ ακριβώς. Τις βγάζετε από βραστό νερό με λαβίδα και τις αφήνετε σε πυρίμαχο σκεύος όρθιες, σχετικά σφιχτά, τη μια δίπλα στην άλλη.
Στο ίδιο αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 15 λ.  Το στραγγίζετε και το αφήνετε σε μπολ.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με τα κομματάκια πιπεριάς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε και το κιμά, τον αλατοπιπερώνετε και τον διαλύετε σε κόκκους πατώντας τον με ένα πιρούνι.
Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτετε( το σκόρδο,)~εγω δεν βαζω~ το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 3 λ.
Προσθέτετε και το 1 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ, ανακατεύετε και κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
Προσθέτετε στο τηγάνι με το κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, 1 1/3 φλ. τυρί και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές ομοιόμορφα και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 2/3 φλ. τσαγιού τυρί.
Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονκασέ, ελαιόλαδο και 1/3 φλ. νερό.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο πυρέξ και άλλα 20 λ με ξεσκέπαστο το σκεύος. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε
    Καλη σας Ορεξη!!!!!!

ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (NTR)




Για την τηγανιτή φέτα θα χρειαστείτε

 Υλικα

250γρ ‏τυρί φέτα
2 ‏αβγά
1 κ.γ. ‏πάπρικα
1 κ.γ. κοφτό ‏φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γρ. ‏αλεύρι
60 γρ. ‏σουσάμι
‏ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
‏4 κουταλιές της σούπας μέλι [προαιρετικά]

Εκτελεση

Κόψτε το τυρί σε φέτες , περίπου 1,5 εκ. πάχους. [Αφήστε τα τετράγωνα κομμάτια ή κόψτε τα και στη μέση κάθετα].
Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Σε ένα τρίτο μπολ, προσθέτετε το σουσάμι.
Βουτάτε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος τα βουτάτε στο σουσάμι να καλυφθούν πλήρως. 
Ζεσταίνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τη φέτα και από τις δύο πλευρές. Μόλις λιώσει η φέτα και το σουσάμι “πάρει” ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί
Περιχύνετε με το μέλι [αν είναι πηχτό το θερμαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων] όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή και την απολαμβάνετε...
και χαρουμενο Πρωινο η ενα επιδορπιο στο Τραπεζι σας!!!!!!

Καριόκα στο ταψί ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)













Υλικά

300 γρ, καρύδια χοντροκομμένα

150 γρ. βούτυρο βιτάμ

1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)

5 κουταλιές της σούπας κακάο

4 βανίλιες

 3 πακέτα πτι μπερ

3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

Για το Γλάσο

500 γρ κουβερτούρα

1,1/2 κουταλιά της σούπας βιτάμ

1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Kάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι 
Χοντροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα  και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,
 Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι  μεμβράνη και  απλώνουμε ομοιόμορφα  επάνω την ζύμη σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελως 
Μόλις παγώσει, Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε και την κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύουμαι και λιώνουμε την κουβερτούρα ρίχνουμε  και το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα κι ειναι έτοιμο !!! 
Καλή επιτυχία !!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ~21~(NTR)













 Υλικα

Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

5 αβγά χτυπημένα
400γρ. φέτα
2 ½ φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα, γραβιέρα)
Για το ψήσιμο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό

Εκτελεση

Φτιάχνετε τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης, μέχρι να ενωθούν καλά.
Ετοιμάζετε τα τυροπιτάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. 
Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.
Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. 
Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.
 Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση. 
Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.
Τοποθετειτε  τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Καλη Επιτυχια!!!!!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ(NTR)










Τυρόπιτα με Μπεσαμελ και Τυριά ~ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλο φυλλο Σφολιατας
Βουτυρο
Αλευρι
1 λιτρο Γαλα
πιπερι λιγο
Αλατι λιγο
Μοσχοκαρυδο
1/2 κιλο φετα
1/2 κιλο ανθοτυρο:
1 σοδα σε μπουκαλι Η  Σουρωτη

Εκτελεση

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1κουτ. Σούπας βούτυρο.
 1κουτ. Σουπας Αλεύρι 
γάλα όσο παρει
μοσχοκάρυδο 
 πιπέρι
 αλάτι όχι πολύ
ανακατευετε  τόσο όσο να μη σας σφίξει. 
Κατεβάζετε από τη φωτιά. 
Και ρίχνετε τη φέτα
 το ανθότυρο και ότι τυριά αλλά θέλετε. 
Σφολιάτα από κάτω 
ρίχνετε τη γέμιση και βάζετε το άλλο φύλο.
 Βουτυρωνετε και χαραζετε την πίτα. 
Ραντιζετε με υγρη σοδα η με νερακι 
για να τριβει το φυλλο
Ψήνετε 45 λεπτά
Καλη Επιτυχια!!!!!!και
Καλη Ορεξη!!!!!

TIPS
Μπορειτε να φτιαξετε με την ιδια γεμιση φλογερες,τριγωνακια,μπουρεκακια.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙΑ(NTR)


            
     

       Υλικα

400 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
200 γρ. βούτυρο
1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα

            Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.

Ανακατεύετε  και αδειάζετε  το μείγμα σε ένα πυρέξ  Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.

Καλη Επιτυχια....


ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ(NTR)








Για τα Γλυκα σας τα κεικ σας, για τα κρουασαν το ψωμακι σας  και τα 
cheese cake

           ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζανα  γεμάτη νερό
1 κ.σουπας  γεμάτη κορν φλάουρ
1/4 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. μαργαρίνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 - 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
 (η ζαχαρη κρυσταλλικη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) το κορν φλάουρ, το γλυκαντικό, τον κουρκουμά, το χυμό, το ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Όπως είναι ζεστή περιχύνουμε κέικ, ρεβανί και τούρτες. Όταν κρυώσει λίγο και σταθεροποιηθεί γεμίζουμε μπισκότα, κέικ, τούρτες ή αλείφουμε σε ψωμί
Ελέγχουμε την πυκνότητα της κρέμας προσθέτοντας ή αφαιρώντας λίγο υγρό.
Να θυμάστε όταν κρυώσει σφίγγει αρκετά σαν ζελέ.
Καλή επιτυχία

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ(NTR)







ΥΛΙΚΑ



2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι

3 κουταλάκια του γλυκού μπεϊκιν παουντερ

6 αυγά

3/4 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

και χυμό από ένα πορτοκάλι

λίγο άχνη ζάχαρη

μαρμελαδα αρεσκειας μας  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα έτσι να μην κουνιέται καθόλου η μαρέγκα τα αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα.

 Ρίχνουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και χτυπάμε για 5-6 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο (πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου) χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.

 Στην συνεχεία ρίχνουμε στην λεκάνη το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ το μισό αλεύρι και την μισή μαρέγκα,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι το μπεϊκιν παουντερ και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα.

 Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι στο ταψί για να μην μας κολλήσει ,ρίχνουμε μέσα την πίτα μας την απλώνουμε καλά και την ψήνουμε στους 180 βαθμους, για 50-60 λεπτά όταν ψηθεί την βγάζουμε από το ταψί μας(η τη φορμα μας) πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη.αν μας αρεσει  η σερβιρουμε με μαρμελαδα αρεσκειας μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΤΣΑ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ*****(NTR)





Υλικα

6 μέτριες πατάτες,
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,
4 κοφτές κουταλιές αλεύρι,
½ κουταλάκι μουστάρδα,
1 ½ φλιτζανι γάλα,
2 φλιτζανια (200 γρ.) τριμμένο τυρί γκούντα (Gouda) ή κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο (Regato) ή άλλο σκληρό τυρί,
6 φέτες ζαμπόν τεμαχισμένες,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
Αλάτι

Πιπέρι.


Εκτελεση




Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι. Τις αφήνετε να βρασει το νερο και ύστερα τις βράζετε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όταν τις τρυπάτε με πιρούνι να μη βρίσκετε αντίσταση). 
Υστερα, τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι η ενα τετραγωνο ταψι. 

Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
 Προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε να απορροφηθεί και ύστερα, ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα.
 Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βραζει και να πήζει σε κρέμα (μπεσαμέλ). 
Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα 1 ½ φλ. από το τυρί μέχρι να λιώσει.
Απλώνετε μια στρώση πατάτες στο ταψί, προσθέτετε το ζαμπόν σε μια στρώση και ύστερα τη μισή μπεσαμέλ. Απλώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες, ύστερα την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τέλος σκορπάτε στην επιφάνεια το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200 βαθμους  για ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

Μπορειτε να κανετε και ατομικες πιτσες.
Δοκιμαστε τη ...
Καλη Επιτυχια!!!!!!και Καλη Ορεξη!!!!!!!