***....Γευσου....Γευσεις....***
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ****(NTR)
ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ
Ιδια με το βυσσινο
1 κιλο νερο (3 ποτηρια(νερου)νερο
6 ποτηρια(νερου) νερο
Τα καθαριζουμε τα τοποθετουμε σε νερο και σταζουμε λιγο χυμο λεμονιου.Τα κοβουμε σε 2-3 κομματια για να μη λιωσουν επειτα τα ριχνουμε στην κατσαρολα για να βρασουν όταν βρασουν ριχνουμε λιγο χυμο λεμονι.Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
Για τα μεγαλα-Θα κοψουμε τα νερατζια σε τεμαχια αφου πρωτα τα εουμε τριψει απ εξω τα ενωνουμε με κλωστη όλα τα τεμαχια (το ένα μετα το αλλαο) και τα βραζουμε.Όταν βρασουν αλλαζουμε νερο (στην κατσαροιλα) πολλες φορες για μια μερα για να φυγει η πικρια που εχουν και όταν νομιζουμε ότι εχουν ξεπικρισει τα βρασουμε με την ζαχαρη ,νερο 2 ποτηρια και χυμο λεμονιου.
Τα βαζουμε να βρασουν επι 10 λεπτα μαζι με το νερο και τη ζαχαρη,όταν βρασουν προσθετουμε λιγο κονιακ
Καλη Επιτυχια.
535 γραμμαρια ζαχαρη
200 γραμμαρια νερο
200 γραμμαρια φραουλες
1 χυμο λεμονι
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Διαλυομε τη ζαχαρη σε νερο
Τα βραζουμε για δυο λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν
Μετα προσθετουμε τις φραουλες
Ριχνουμε το χυμο ενός λεμονιου και τα αφηνουμε να κρυωσουν.ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ
1 κιλο πορτοκαλι
2 κιλα ζαχαρη
2 ποτηρια (νερου ) νερο \665 γραμμαρια νερο
650 γραμμαρια λεμονι
1300 γραμμαρια ζαχαρη.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Αφου βρασει καλα το σιροπι ριχνωμε το πορτοκαλι η το λεμονι μεσα να βρασουν.Κοβωμε το(φλοιο) λεμονι με μικρα τεμαχια και τα βραζουμε και όταν βρασουν τα τοποθετουμε μια νυχτα να κρυωσουν σε κρυο νερο.Την επομενη τα δενομε και ριχνουμε λιγο ξυνο και τα τοποθετουμε στο σιροπι.
ΒΥΣΣΙΝΟ
1300 γραμμαρια βυσσινο
1300 γραμμαρια ζαχαρη
165 γραμμαρια νερο (1/2 ποτηρι(νερου) νερο
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Αφου βαλουμε το νερο με τη ζαχαρη να βρασουν καλα και να γινουν σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει.
Από το προηγουμενο βραδυ εχουμε βγαλει τα κουκουτσια από το βυσσινο και τα εχουμε τοποθετησει σε μια λεκανι με σοδα.
Την επομενη πλενουμε καλα το βυσσινο και το βραζουμε.Όταν βρασει το τοποθετουμε στο σιροπι και το αφηνουμε για 5 λεπτα να βρασει.Αφηνουμε να κρυωσει και τοποθετουμε σε βαζακια.
ΚΕΡΑΣΙ
1300 γραμμαρια κερασια
1 κιλο ζαχαρη
1 ποτηρακι του κρασιου ΝΕΡΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΚΥΔΩΝΙ
ΥΛΙΚΑ
1300 γραμμαρια κυδωνι
1300 γραμμαρια ζαχαρη
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
30 κομματια περγαμοντο
1 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
ΒΕΡΥΚΟΚΟ
55 κομματια βερυκοκα
3 κιλα ζαχαρη
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ
30 μελιτζανακια
1 κιλο ζαχαρη
1 ποτηρι νερο.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αφου εχουμε ξυσει τον φλοιο ,κοβουμε τεμαχια
1 ½ κιλο πορτοκαλι(Φλοιος) το δενουμε κάθε ένα χωριστα
ριχνουμε 6 ποτηρια νερο και τη διπλασια ποσοτητα ζαχαρη δηλ.3 κιλα ζαχαρη (διπλασια ποσοτητα από οσο είναι το πορτοκαλι).
Αφηνουμε να δεσει το σιροπι και υστερα ριχνουμε το πορτοκαλι.
PΟΔΟΖΑΧΑΡΗ
335 γραμμαρια τριανταφυλλα
1300 γραμμαρια ζαχαρη
665 γραμμαρια νβερο(2 ποτηρια (νερου)νερο
1 κουταλια χυμος λεμονι
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Ριχνουμε το νερο με την ζαχαρη σε μια κατσαρολα να βρασουν και επειτα το τριανταφυλλο και το χυμο λεμονιου
Όταν βρασουν αφηνουμε να κρυωσεουν και μετα τοποθετουμε στα βαζακια.
ΡΟΔΑΚΙΝΑ
1300 γραμμαρια ροδακινα
1 κιλο ζαχαρη
165 γραμμαρια νερο (1/2 ποτηρι νερου,νερο)
χυμο ενός λεμονιου
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Περνουμε από τα πορτοκαλια τον εξωτερικο φλοιο τα καθαριζουμε και τα τοποθετουμε να βρασουν.αφου βρασουν αφαιρουμαι το εξωτερικο φλοιο και κραταμε το συμπαγες εσωτερια (ασπρο) και το κοβουμε μικρα κομματακια.
Εχουμε καθαρισει το ξυνο μερος του πορτοκαλιου από τα κουκουτσια Οσο είναι το ξυνο μερος του πορτοκαλιου τοση ΖΑΧΑΡΗ βαζουμε. Κατοπιν τοποθετουμε στην κατσαρολα και την ψιλοκομμενη φλυδα,και το ξυνο του πορτοκαλιου και την ζαχαρη και τα βραζουμε όλα μαζι.Αφηνουμε να βρασουν και όταν ετοιμασθουν αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
ΝΕΡΑΤΖΑΚΙΑ
80 νερατζακια μικρα (πρασινα)1300 γραμμαρια ζαχαρη
1 ½ ποτηρι νερο(νερου)
λιγο χυμο λεμονιου.
(2)
10 νερατζια μεγαλα
1300 γραμμαρια ζαχαρη
2 ποτηρια(νερου ΝΕΡΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΚΥΤΡΟ
1300 γραμμαρια κυτρο
3 ποτηρια (νερου) νερο
1300 γραμμαρια ζαχαρη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βραζουμε το κυτρο με πολύ νερο το κοβουμε σε τετραγωνα κομματια βαζουμε τη ζαχαρη με το νερο και πριν ζεσταθει κτυπαμε ένα ασπραδι αυγου και το ριχνουμε στο σιροπι το ραντιζουμε με νερο και βγαζουμε τους αφρους.Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει και μετα ριχνωμε το κυτρο κουναμε την κατσαρολα για να δεσει καλα.
ΔΑΜΑΣΚΙΝΑ
1300 γραμμαρια δαμασκινα
2 ποτηρια(νερου) ζαχαρη 665 γραμμαρια ζαχαρη
2 ποτηρια(νερου) νερο
λιγη κανελλα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΛΥΚΟ
Παιρνουμε μελιτζανες μικρες τις καθαριζουμε κανουμε μια μικρη σχισμη στη μεση κάθε μελιτζανας και τις βαζουμε να βρασουν προσεχοντας να μη λιωσουν.Όταν βρασουν τις στραγγιζουμε και τις ριχνουμε σε νερο να κρυωσουν μετα τις στραγγιζουμε παλι και τις απλψνουμε σε μια πετσετα να φυγει ολο το νερο εχουμε αμυγδαλα ασπρισμενα και βαζομε από ένα σε κάθε μελιτζανα
Προσθετουμε 1300 γραμμαρια ζαχαρη για 50-60 μελιτζανες προσθετουμε κανελα ξυλακι και γαρυφαλλα ξυλακια και αφου μισοδεση(σαν σιροπι) αποσυρουμε την κατσαρολα από τη φωτια τις αφηνουμε να κρυωσουν και τοποθετουμε σε πιατελα,μετα βαζουμε παλι το σιροπι να βρασει εως οτου δεσει καλα.Ριχνουμε παλι μεσα τις μελιτζανες και όταν βρασουν λιγο στιβουμε λιγο χυμο λεμονι και είναι ετοιμο το γλυκο μας.Καλη Επιτυχια.
ΠΟΤΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
1 ½ κιλο κονιακ καλο
100 αμυγδαλα πικρα (ΨΥΧΑ)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Τα βαζουμε στον ηλιο και τα κτυπαμε μια φορα την ημερα.Αφου παρουν το ξανθο χρωμα.
θα ριξουμε τρια ποτηρια ζαχαρη και τρια ποτηρια νερο θα τα βρασουμε και θα τα φτιαξουμε σιροπι.
Επειτα θα ριξουμε το σιροπι(ΚΡΥΟ) μεσα και τα αμυγδαλα (αφου τα εχουμε κοψει στη μεση).Τα αφηνουμε λιγες μερες . Σουρωνουμε και
Το ποτο μας είναι ετοιμο.ΠΟΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ (NTR)
ΠΟΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο βυσσινο
½ κιλο ζαχαρη
1 ½ κιλο κονιακ
κανελλα(ξυλαρακια)
γαρυφαλλα(ξυλα)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βαζουμε στον ηλιο να λιωσει η ζαχαρη με το βυσσινο,και μετα ριχνουμε 1 ½ κιλο καλο κονιακ,την κανελλα,τα γαρυφαλλα και τα αφηνουμε παλι στον ηλιο.
Ολο το καλοκαιρι πρεπει να μεινει στον ΗΛΙΟ .Τον Σεπτεμβρη θα το δοκιμας\ουμε και θα ριξουμε οση ζαχαρη θελει ακομα .Το αφηνουμε παλι για 15 μερες και είναι ετοιμο.Σουρωνουμε και τοποθετουμε στη φυαλη.ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ (NTR)
ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
1φλυτζανι τσαγιου αλευρι
1κουταλια τσαγιου κοφτη μπεικιν παουντερ
4κουταλιες λιωμενο βουτυρο
1/2φλυτζανι τσαγιου γαλα
3αυγα
1φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1βανιλια
ξυσμα ενός λεμονιου
750γραμμαρια φραουλες
350γραμμαρια κρεμα σαντιγη
1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
4κουταλιες σουπας Kιps.
KATAΣKEYH
Kτυπαμε το αλευρι με το μπεικιν παουντερ Προσθετε το βουτυρο στο γαλα και το ζεσταινετε.
Κτυπατε τα αυγα στο μιξερ εως οτου δεσουν και ριχνετε τμηματικα τη ζαχαρη.Προσθετουμε στο μιγμα του αλευρι το μιγμα του γαλακτος (χλιαρο)
Ανακατευετε το μιγμα ελαφρα και το βαζετε σε τετραγωνο ταψακι βουτυρωμενο και στρωμενο με λαδοχαρτο βουτυρωμενο
Ψηνουμε το παντεσπανι σε μετριο φουρνο επι 35 λεπτα
Όταν κρυωσει το κοβετε στη μεση
Βαζουμε το ένα κομματι σε πιατελα και το ραντιζουμε με σιροπι από ½ φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη, ½ φλυτζανι νερο 4 κουταλιες σουπας Κips.
Bαζετε επανω φραουλες κομμενες και τις σκεπαζετε με κρεμα σαντιγη.
Τοποθετουμαι επανω το δευτερο κομματι από το παντεσπανι και το ραντιζετε με το υπολοιπο σιροπι.
Γαρνιρετε το γλυκισμα με την κρεμα και τις φραουλες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)