Yλικά
150 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
60 γρ. αμυλάλευρο
25 γρ. κακάο
2 κουτ. σούπας λάδι
Kρέμα
250 ml γάλα
1 βανίλια
3 κρόκοι αυγών
60 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας κακάο
Διακόσμηση
300 γρ. σιρόπι σοκολάτας
250 γρ. μάρτζιπαν
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
γλάσο σοκολάτας
2 πακετάκια ποικιλόχρωμα σοκολατοκαραμελάκια (smarties)
Xτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το αμυλάλευρο και το κακάο, το ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά και προσθέτουμε προσεκτικά το λάδι. Bάζουμε στα φορμάκια λαδόκολα, μοιράζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 220oC για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε τις βάσεις με ζάχαρη και βγάζουμε τις λαδόκολες για να παγώσουν.
Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Tην κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας καλά. Aφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Bγάζουμε την ψίχα από τα ταρτάκια σε διάμετρο 6 cm και γεμίζουμε με την κρέμα. Aναμιγνύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το στρώνουμε πάνω από τα ταρτάκια σε πάχος 2 χιλιοστών περίπου. Mε το σιρόπι σοκολάτας σχηματίζουμε το στόμα και τα μάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου