ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη τάρτας με αλευρι σίκαλης και γιαούρτι
80 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. αλευρι σίκαλης
130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι αλάτι
80 γρ. βούτυρο
Βάλτε ολα τα υλικά στο μπλέντερ και ζυμώστε τα μέχρι να
επιτύχετε μια ομοιογενής ζύμη.
Τυλίξτε την με μεβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο
για 30 λεπτά περίπου.
Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά.
Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη σε φύλλο και αλείψτε
με αυτή μια βουτυρωμένη ταρτιέρα .
Τρυπήστε το πάτο πολλές φορές
με ένα πιρούνι και ψήστε τη στους 180 βαθμους για περιπου 15 λεπτά.
Για τη γέμιση
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες 1/2 εκκ.
1 μελιτζάνα σε φέτες 1/2 εκκ.
1 χούφτα ντοματάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπερια σε λωρίδες\
μερικά φύλλα βασιλικού
μερικά φύλλα από θυμάρι
λίγη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
4 αυγά
150 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. ανθότυρο
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των λαχανικών
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για περιπου 15 λεπτά.
Βγάλτε τα και μοιράστε τα στην ψημένη τάρτα.
Σε ένα μπολ τρίψτε τη φετα και αναμείξτε τη με το ανθότυρο και τα αυγά. Ανακατώστε καλά, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το βασιλικό χοντροκομμένο και το θυμάρι με τη ρίγανη και περιχύετε με αυτό τα λαχανικά.
Ψήστε τη για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρετε τη χλιαρή ή και κρύα, σκέτη ή και με τη συνοδεία κάποιας σαλάτας. Φάτε τη χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.
Καλη Επιτυχια και καλη σας Ορεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου