Η <Γιαγια μου >ηταν πολυ καλη μαγειρισα ***αγαπουσε***αυτο που εκανε και οι συνταγες της -απο τις πιο...απλες εως τις πιο δυσκολες....-...ηταν υπεροχες....γιατι ολες τις ετοιμαζε και τις προσεφερε με ***ΑΓΑΠΗ***
1 συκωταριά με τα εντεράκια της
1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
Αλάτι πιπέρι
2 κουταλιες βουτυρο(γαλακτος) η λαδι
2-3 αυγά
Λεμόνια χυμό
Πλένουμε τα έντερα μέσα
έξω.
Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο(ριχνουμε πολυ ζεστο νερο)
Πλένουμε και την
συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως
Τα κόβουμε όλα αυτά σε
ψιλά κομματάκια όταν κρυώσουν λίγο
Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα
κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!
Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει
και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο
Αν μας αρέσει παχιά(κρεμμωδες)
βάζουμε και λίγο Βουτυρο ακομα.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά
και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά.
Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αυγολεμονο.
Περνουμε ζωμο απο τη μαγειριτσα και ριχνουμε σιγα-σιγα στο αυγολεμονο προσοχη... θελει σιγα-σιγα για να μην <κοψει>το αυγολεμονο.
Τελος περιχυνουμε με το αυγολεμονο την μαγειριτσα μας και κουναμε δεξια-αριστερα την κατσαρολα να παει παντου στο φαγητο μας.
Σερβιρουμε ζεστη.
Περνουμε ζωμο απο τη μαγειριτσα και ριχνουμε σιγα-σιγα στο αυγολεμονο προσοχη... θελει σιγα-σιγα για να μην <κοψει>το αυγολεμονο.
Τελος περιχυνουμε με το αυγολεμονο την μαγειριτσα μας και κουναμε δεξια-αριστερα την κατσαρολα να παει παντου στο φαγητο μας.
Σερβιρουμε ζεστη.
Καλη Ορεξη.
Αχ μαγειρίτσα! Η μητέρα μου δεν έφτιαχνε, δεν της άρεσε. Όμως εγώ φτιάχνω σχεδόν κάθε χρόνο! Κρατάω τη συνταγή για την κατάλληλη (;) ώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλό βράδυ!
καλο βραδυ γλυκεια μου ευχομαι ολοι.....να ειμαστε καλα!!!!και να περασουμε χαρουμενες Γιορτες...εγω βεβαια ας βλεπουν απο εκει που ειναι και ας....χαιρονται που οι Συνταγες τους ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΕΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή