Υλικα
Για την Βάση
250 γρ. μπισκότα Digestive ή Μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την Κρέμα
600 γρ. κρέμα τυρι αρεσκειας σας
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για την Επικάλυψη
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού αρεσκειας μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Βάση
Τρίβουμε στο μπλεντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
Τοποθετούμε σε μια φορμα η ότι άλλο σκευος θελουμε.
Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου
και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 οC για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την Κρέμα
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμετη φορμα μας η το σκευος που θελουμε,ευθυγραμμιζουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
Οταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την
μαρμελάδα η το γλυκο κουταλιου(εγω αυτή τη φορα εβαλα γλυκο κουταλιου, κερασι και βυσσινο)Για την Κρέμα
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμετη φορμα μας η το σκευος που θελουμε,ευθυγραμμιζουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
Aπολαύστε το!Καλη Επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου