ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
4 φέτες ψωμιού, καλά μουσκεμένες
και στραγγισμένες
4 κουταλιές κέτσαπ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι
10 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα
(περίπου 120 γραμμ. )
Για τις πικάντικες πατάτες:
10 πατάτες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
και πλυμένες
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
τυρί γκουντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι υπερβολικά πολύ. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια
-εκτός από το τυρί κρέμα- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να
έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους
160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Κόβουμε κάθε πατάτα σε 8-10 φέτες
και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
απαλά με ένα κουτάλι. Απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα στο ταψί.
Χωρίζουμε το μίγμα του κιμά σε
10 μπάλες. Κατόπιν χωρίζουμε κάθε μπάλα σε δύο ίσα μέρη, τα οποία πλάθουμε σε δίσκους.
Παίρνουμε στην παλάμη μας τον ένα δίσκο και τοποθετούμε στο κέντρο του 1 κουταλάκι
του γλυκού τυρί κρέμα. Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο και με τα δάχτυλα μας κλείνουμε
σταθερά το μπιφτέκι, ούτως ώστε να μην υπάρχουν διαρροές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο δεύτερο
ταψί και βάζουμε και τα 2 ταψιά στο φούρνο. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 40′ περίπου,
γυρίζοντας τα 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και τις πατάτες για 50-60′,
μέχρι να ροδίσουν καλά (εξαιτίας μιας πολύ πεινασμένης Ιφιγένειας, οι δικές μου
πατάτες ψήθηκαν για 40′ όσο και τα μπιφτέκια δηλαδή).
Καλη Ορεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου