ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΤΗΣ..... ΓΙΑΓΙΑΣ..... ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Η πατάτα η σωστή
Όταν βρεθούμε στο μανάβικο, προτιμάμε πιο σφιχτή πατάτα για
καλύτερο αποτέλεσμα στο τηγάνι
Ετοιμάζοντας τις πατάτες
Για να τηγανιστούν ομοιόμορφα, τις κόβουμε όσο μπορούμε όλες σε
ίδιο σχήμα και μέγεθος
Τις βυθίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και μπόλικο αλάτι, όπου
τις αφήνουμε για 30 λεπτά
Μετά τα 30 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν
πάνω σε μία πετσέτα
Στο τηγάνι
Γεμίζουμε με ελαιόλαδο ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα ώστε το
λάδι να καλύπτει πάνω από το μισό σκεύος
Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 περίπου λεπτά (μέχρι να
μαλακώσουν)
Τις ανακατεύουμε, τις βγάζουμε από το σκεύος με μια τρυπητή
κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, για να
απορροφήσει το λάδι
Τις αφήνουμε να κρυώσουν
Το μεγάλο φινάλε
Ανάβουμε δυνατή φωτιά και βάζουμε πάλι τις πατάτες να τηγανιστούν
κανονικά
Μόλις γίνουν…χρυσές, τις
αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και απολαμβάνουμε λαχταριστές
τραγανές τηγανητές πατάτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου