400γρ. καθαρισμένες σουπιές
800γρ. καθαρισμένο σπανάκι
100ml. ΛΑΔΙ
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί αλατακι και πιπέρι
Κατασκευη
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Στο τέλος, σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό αφήνοντας τις σουπιές να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο σπανάκι, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσουμε, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγα υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου