Υλικά
Για 30 κομμάτια περίπου
Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
ελάχιστο αλάτι
λίγο νερό
Για τη γέμιση:
1 κιλό ανθότυρο (ανάλατο)
1 κιλό ζάχαρη
4 αυγά ολόκληρα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. αλεύρι μαλακό
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Λιώνετε το ανθότυρο στο μίξερ . Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη μαστίχα και το αλεύρι. Ετοιμάζετε τη ζύμη, την ανοίγετε σε φύλλο και το κόβετε σε στρόγγυλα σχήματα στο μέγεθος που θέλετε. Απλώνετε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη από τη γέμιση και το κλείνετε γύρω - γύρω "τσιμπώντας" το μαζί με τη γέμιση για να σχηματίσει δοντάκια. Βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου