***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κολοκυθάκια με τη ρίγανη (NTR)

Η μαμά μου είναι αυτή που έφτιαξε για πρώτη φορά αυτή την πεντανόστιμη συνταγή και εγώ απλά σας την παρουσιάζω
Υλικά

  • 4-5 κολοκυθάκια πράσινα μεσαίου μεγέθους
  • 2-3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 10 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο


Κατασκευη


Ξύνουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Η ντομάτα μπορεί να μπει με δύο τρόπους στο φαγητό, ή τριμμένη στο μπλέντερ ή κομμένη και αυτή σε φέτες σαν το κολοκύθι. Εσείς αποφασίζετε. Εγώ το κάνω κι έτσι και αλλιώς. Δεν αλλάζει κάτι. Μόλις ετοιμάσουμε τα υλικά μας παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο λάδι να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος της. Στη συνέχεια αρχίζουμε το στρώσιμο των υλικών. Πρώτα καλύπτουμε τον πάτο με τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε στη σειρά σαν να φτιάχναμε μια τούρτα. Από πάνω ρίχνουμε μια χούφτα από το μείγμα των μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε ρίχντοντας το υπόλοιπο λάδι. Εγώ συνήθως κάνω τρεις στρώσεις. Αν την ντομάτα την κόψετε φέτες θα τη βάζετε πάνω από τα μυρωδικά και μετά θα ρίχνετε τα μπαχαρικά. Αν την τρίψετε στον τρίφτη, θα τη ρίξετε στο τέλος από πάνω μαζί με το λάδι. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε δυνατή φωτιά . Μόλις αρχίσει ο βρασμός (θα ακούσουμε το λάδι που τσιτσιρίζει) θα τη χαμηλώσουμε  και θα αφήσουμε το φαγητό να σιγοψηθεί χωρίς να βάλουμε ούτε σταγόνα νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου