ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λαζάνια
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
1 λουκάνικο χωριάτικο χωρίς πέτσα ψιλοκομμένο
½ κούπα λάδι ελιάς
200 γρ. τοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 ποτήρια βραστό νερό με ζωμό κρέατος
τριμμένη παρμεζάνα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα σοτάρεις τον κιμά στο λάδι για 4- 5 λεπτά και προσθέτεις το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ζαμπόν. Αλατοπιπερώνεις και βράζεις για 5 λεπτά.
Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό βράζοντας για ακόμη 10 λεπτά.
Ρίχνεις την τομάτα και σιγοβράζεις για 1 ώρα. Στο τέλος προσθέτεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Φροντίζεις η σάλτσα να μην είναι πολύ παχύρρευστη, για να βράσουν τα λαζάνια.
Φτιάχνεις τη μπεσαμέλ όχι πολύ πηχτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου