***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σοκολατάκια (NTR)

Σοκολατάκια

σε παραλλαγές!




Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

 

 

 

 

 

 

Υλικά

·              2 πλάκες κουβερτούρα και παραπάνω…
·              200 γραμ. φουντούκια ψημένα, ανάλατα
·              200 γραμ. αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
·              200 γραμ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
·              200 γραμ. χουρμάδες
·              200 γραμ. καρύδια
·              ζάχαρη άχνη
·              λίγο σπορέλαιο
·              ½ κιλό κάστανα βρασμένα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα διαφορά είδη από τα σοκολατάκια πρέπει να λιώσουμε πρώτα την κουβερτούρα, η οποία θα χρειαστεί και στα τρία είδη. Στο μπεν μαρί βάζουμε λίγο σπορέλαιο και άχνη ζάχαρη για να είναι πιο νόστιμa. Όσo πιο πολύ άχνη βάλουμε, τόσο πιο γλυκά γίνονται τα σοκολατάκια. (Οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές)
Για τα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς:
Βουτάμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ο κάθε ξηρός καρπός είναι ένα σοκολατάκι.
Για τα σοκολατάκια με ξερά φρούτα:
Καθαρίζουμε τους χουρμάδες και μέσα τους βάζουμε ένα καρύδι. Τους βουτάμε στην κουβερτούρα και τους αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν. Το ίδιο κάνουμε και με τα δαμάσκηνα.
Για τα σοκολατάκια με κάστανο:
Βάζουμε τα βρασμένα κάστανα σε ένα μπολ και τα πατάμε με ένα πιρούνι. Όση ποσότητα κάστανο βάλουμε, προσθέτουμε τη μισή σε καρύδια (δύο μέρη κάστανο, ένα μέρος καρύδια). Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και λίγη λιωμένη κουβερτούρα και πλάθουμε μπαστουνάκια-σοκολατάκια. Μόλις κρυώσουν, τα βουτάμε και στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε και αυτά στη λαδόκολλα να κρυώσουν καλά.
   Τα σερβίρουμε όλα μαζί, σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου