Υλικά
4 καλαμάρια μεγάλα
120ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. ρυζιαλάτι πιπέρι
Κατασκευη
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, και καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς. Αφαιρούμε το κεφάλι και κρατάμε μόνο τα πλοκάμια.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα πλοκάμια, το καρότο και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρυζι προς το τέλος.
Συμπληρώνουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο .Αν θελουμε σερβιρουμε και ρυζι.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου