Υλικά 200γρ. φασολια γιγαντες 1 μελιτζάνα μικρή 2 κολοκυθάκια 3 κρεμμύδια μέτρια ξερά 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη 1 ματσάκι μαϊντανό 2 μέτρια καρότα 1 ματσάκι σέλινο 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα 100ml Ελαιολαδο αλατι και πιπέρι Κατασκευη Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε κρύο νερό σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι για να βράσει μαζί. Πριν τελειώσει το βράσιμό τους τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρότα, το σέλινο, το δυόσμο και τρίβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους γίγαντες για ένα γρήγορο σωτάρισμα. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό από τα βρασμένα φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου. |
***....Γευσου....Γευσεις....***
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011
Γίγαντες με μυρωδικά και λαχανικά στο φούρνο (NTR)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου