ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1/2 κιλού αλεύρι
1/2 κούπας λάδι
1/4 κούπας τσικουδιά
1 κουταλάκι αλάτι
νερό όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλού κολοκύθια
1 κιλό πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
1 κιλό ανθότυρο, τριμμένο
1/2 κιλού τυρομάλαμα, τριμμένο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας λάδι
σουσάμι, για το πασπάλισμα (αν θελετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε το αλεύρι σε λεκάνη ζυμώματος και ανοίξτε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίξτε το μισό λάδι με την τσικουδιά και το αλάτι και προσθέστε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίστε τη σε 6 μπαλάκια και αφήστε τα να σταθούν σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίξτε τα σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια και στοιβάχτε τα τρία τρία αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το υπόλοιπο λάδι. Πατώντας με τον πλάστη ανοίξτε δύο χοντρά φύλλα. Στρώστε το ένα φύλλο μέσα στο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το λαδώσετε καλά. Αμέσως μετά ετοιμάστε τη γέμιση. Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, αλατίστε τες και αφήστε τες να σταθούν σε τρυπητό, να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Στρώστε τα μισά επάνω στο φύλλο μέσα στο ταψί και ραντίστε τα με λίγο λάδι. Ανακατέψτε καλά τα τριμμένα τυριά με το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στρώστε τα μισά επάνω στα κολοκύθια. Συνεχίστε στρώνοντας τις πατάτες, τα υπόλοιπα τυριά κι επάνω τα υπόλοιπα κολοκύθια. Ραντίστε τα καλά με το υπόλοιπο λάδι και καλύψτε τα στρώνοντας στην επιφάνεια το δεύτερο φύλλο. Αλείψτε τη με λίγο ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά με λίγο γάλα, πασπαλίστε τη με σουσάμι (Αν θελετε) και ψήστε τη στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 1 ώρα. Σερβίρετέ τη ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου