Υλικά
1 αυγό
Λιγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
300 γραμ. κεράσια
Λιγη Ζαχαρη αχνη
Κατασκευη
Σουρώνουμε τα κεράσια και κρατάμε ένα κουταλάκι του τσαγιού από το ζομο τους.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζομο από τα κεράσια. Κρυώνουμε το μείγμα.
Με τη ζύμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στην κορυφή κάθε μπαλίτσας κάνουμε μια λακκούβα με το δάκτυλο. Γεμίζουμε τη λακκούβα με το μείγμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ένα κεράσι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
Καλη Επιτυχια...
1 αυγό
Λιγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
300 γραμ. κεράσια
Λιγη Ζαχαρη αχνη
Κατασκευη
Σουρώνουμε τα κεράσια και κρατάμε ένα κουταλάκι του τσαγιού από το ζομο τους.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζομο από τα κεράσια. Κρυώνουμε το μείγμα.
Με τη ζύμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στην κορυφή κάθε μπαλίτσας κάνουμε μια λακκούβα με το δάκτυλο. Γεμίζουμε τη λακκούβα με το μείγμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ένα κεράσι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.
Καλη Επιτυχια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου