Υλικά
1 Κοτόπουλο
ολόκληρο, βρασμένο και ξεκοκκαλιασμένο και κοβουμε
2 Κρεμμύδια
ξηρα μεγάλα
Κεφαλοτύρι, ¼
κιλο τριμμένο
Πιπέρι μαύρο
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ζωμός
κοτόπουλου
Γάλα εβαπορέ,
1 φλιτζάνα
Αλεύρι σκληρό,
¾ για τη ζύμη
Ελαιόλαδο, 1 ½
φλιτζάνα, για τη ζύμη
Αλάτι, για τη
ζύμη
Νερό, όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης καλά ώστε
να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Τη μοιράζουμε
σε τρία ίσα μέρη και την αφήνουμε ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με το ένα κομμάτι και το απλώνουμε σε ταψί χωρίς να το λαδώσουμε. Το βάζουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο και δυνατό φούρνο ώστε να πάρει χρώμα και να ξεραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το θρυμματίζουμε. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, λίγο βούτυρο και τα κομμάτια του ψημένου φύλλου. Ρίχνουμε λίγο ζωμό όσο να τραβήξουν τα κομμάτια του φύλλου και να γίνουν μαλακά. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και από πάνω βάζουμε τη γέμιση.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με το ένα κομμάτι και το απλώνουμε σε ταψί χωρίς να το λαδώσουμε. Το βάζουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο και δυνατό φούρνο ώστε να πάρει χρώμα και να ξεραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το θρυμματίζουμε. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, λίγο βούτυρο και τα κομμάτια του ψημένου φύλλου. Ρίχνουμε λίγο ζωμό όσο να τραβήξουν τα κομμάτια του φύλλου και να γίνουν μαλακά. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και από πάνω βάζουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο
λαδώνουμε πολύ καλά.
Με ένα πινέλο απλώνουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε
μέχρι να ροδίσει.50 λεπτα περιπου.Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου