***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΤΟΥΡΤΑ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα σαβαγιάρ
1 μικρό εβαπορέ
Λίγο λικέρ σοκολάτα ή άλλο της αρεσκείας σας
2 ερμόλ σε κονσέρβα παγωμένα
2 κουβερτούρες
250 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αβγά
3 παστέλια αμυγδάλου
Αμυγδαλα ασπρα τριμμενα.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε σε βαθύ πιάτο το εβαπορέ και το λικέρ, βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ορθογώνιο σκεύος.
Χτυπάμε τα 2 ερμόλ, προσθέτουμε την άχνη, τους 6 κρόκους και τις βανίλιες και συνέχίζουμε το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά στο πρώτο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο.
Στο ένα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τη σοκολάτα λιωμένη και το στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για μια ώρα και το μπολ με την άλλη κρέμα στη συντήρηση.



Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, τρίβουμε τα παστέλια στο μούλτι και πασπαλίζουμε τα μισά πάνω από την σοκολατένια κρέμα.

Απλώνουμε και την άλλη κρέμα πάνω από τη σοκολατένια και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Μετά από μια ώρα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 10 λεπτά νωρίτερα.Τα τριμμένα αμύγδαλα τα πασπαλίζουμε όταν μισοπαγώσει η κρέμα
 Αν θελουμε γαρνιρουμε με φραουλες,μπισκοτα , σαντιγι, η σοκολατενιες μπαλιτσες και σιροπι σοκολατας.
Καλη Επιτυχια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου