Υλικά
1 κιλό παντζάρια
2 ξινόμηλα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι (1 για το βράσιμο και 1 για το ράντισμα)
4 μεγάλα καθαρισμένα καρύδια
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια μέσα σε νερό, ξίδι και τη ζάχαρη.
Μόλις βράσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο
ξίδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε
μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε
τα μήλα με τα παντζάρια, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το
ξίδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά. Βάζουμε τη σαλάτα 1-2 ώρες στο ψυγείο να
κρυώσει.
Προτού σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα, την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο
βασιλικό και τη στολίζουμε με τα καρύδια.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου