ΥΛΙΚΑ
1200 γραμμάρια
αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια μπέΐκιν
πάουντερ
3 κουταλιές της
σούπας μίγμα (κανέλλα, γαρύφαλλο,
μοσχοκάρυδο)
400 γραμμάρια
σταφίδες
1/4 της κούπας
κονιάκ
1 + 1/2 της κούπας
καρύδια τριμμένα
500 γραμμάρια
μαργαρίνη
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες φρέσκο χυμό
πορτοκάλι
1 κουταλάκι του
γλυκού σόδα
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από
το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μπολάκι τις σταφίδες με το κονιάκ για να
φουσκώσουν.
Την
άλλη μέρα, σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέΐκιν πάουντερ
και το μίγμα των μπαχαρικών.
Στο μίξερ μας χτυπάμε την ζάχαρη με την
μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη
συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, στον οποίο έχουμε διαλύσει τη
σόδα και το υπόλοιπο κονιάκ. Στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τις σταφίδες,
τα καρύδια και το ξύσμα, ανακατεύοντας με το χέρι μας να αλευρωθούν καλά. Στο
ίδιο μπολ ρίχνουμε το μίγμα από το μίξερ μας ανακατεύοντας απαλά ώστε να
ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα μας στο ταψί ,το οποίο έχουμε
βουτυρώσει με μαργαρίνη και πασπαλίσει με αλεύρι, στρώνοντας με ένα κουτάλι την
επιφάνεια της πίτας μας.
Ψήνουμε την φανουρόπιτα στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου,
πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς ΚελσίουΚαλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου