ΥΛΙΚΑ
Για τη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ. κρύο γάλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3-4 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κομμένο σε κομματάκια
Για τη σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 γρ. κρύο γάλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ. κρύο γάλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3-4 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κομμένο σε κομματάκια
Για τη σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 γρ. κρύο γάλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βανίλια
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα αποξηραμένα ή τα κερασάκια γλυκό ή όποιο άλλο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.
Βάζουμε το παγωτό σε μπολ μεταλλικό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Για τη σοκολάτα
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας (εάν θέλουμε).
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσει.
Όταν είναι να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι σοκολάτας για την απόλυτα σοκολατένια απόλαυση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου