***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σάντουιτς ...(NTR)





Ολοι μας τρεχουμε απο το πρωι και δεν προλαβαινουμε να φαμε κατι καλο και Υγιεινο...
Γι αυτο σας προτεινω ευκολα Σαντουιτσακια που θα τα ετοιμαζεται απο το σπιτι σας και θα ειναι αρκετα υγιεινα χωρις πολλες θερμιδες.....
Γνωριζετε ομως απο που προηλθε  το ***Σαντουιτς???***

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Από τον Κόμη Σάντουιτς!
Το πρόχειρο φαγητό που περιλαμβάνεται μέσα σε δύο φέτες ψωμιού και είναι διάσημο ως «σάντουιτς» αποδίδεται στον John Montagu, ο οποίος ήταν ο 4ος κόμης Σάντουιτς (1718-1792) και φανατικός χαρτοπαίκτης και αγαπούσε αυτό το φαγητό επειδή του επέτρεπε να έχει πάντα ένα χέρι ελεύθερο προκειμένου να μην σταματάει την χαρτοπαιξία. Αρχικά, οι συμπαίκτες του ζήτησαν και αυτοί να τρώνε το ίδιο με τον σάντουιτς και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως μόδα όχι μόνο μέσα στις χαρτοπαιχτικές λέσχες, αλλά και έξω από αυτές.

Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Κόμης Σάντουιτς δεν ήταν χαρτοπαίχτης, αλλά εργασιομανής και έτρωγε έτσι.... γιατί δεν ήθελε να χάνει χρόνο από την εργασία του.....
.......<και αυτο κραταμε....>





Σάντουιτς




Με Σολομό και άνηθο



Υλικα

1 φρατζολάκι πολύσπορο

¼ φλυτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γραμμάρια σολομό καπνιστό

1 αγγουράκι Κνωσσού κομμένο σε φέτες

1/3 κουταλιά τσαγιού σκόρδο σε κόκκους

1 κλωναράκι άνηθο

Αλάτι

Εκτελεση

 

Κόβουμε το φρατζολάκι στα δύο.

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλάτι και
αλείφουμε και τις δυο φέτες του ψωμιού. Κόβουμε το αγγουράκι σε φέτες.




Πάνω στη μια φέτα του ψωμιού τοποθετούμε μια στρώση σολομό και μια στρώση
αγγουράκι εναλλάξ.


Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, προσθέτουμε τον άνηθο και
σκεπάζουμε το σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα









Σάντουιτς
με ζαμπόν και αβοκάντο

Υλικα

1 φρατζολάκι πολύσπορο

¼ φλυτζάνι βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

3 φέτες ζαμπόν καπνιστό

1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένo και κομμένo σε φέτες

1 κουταλακι πιπέρι

Αλάτι

Εκτελεση
 
Κόβουμε το φρατζολάκι στα δύο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη μουστάρδα και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα





και αλείφουμε εσωτερικά και τις δύο πλευρές του ψωμιού.
Τοποθετούμε το ζαμπόν και το αβοκάντο και προσθέτουμε το αλάτι.
Κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το
σερβίρουμε.




Σάντουιτς απλο


Yλικα

1 φρατζολάκι ψωμί

1 κουταλιά της σούπας cottage cheese

1 κουταλιά σούπας μελιτζανοσαλάτα

3-4 μέτρια φύλλα μαϊντανό

πιπέρι

Εκτελεση

 
Κόβουμε το φρατζολάκι σε δύο φέτες. Αλείφουμε και τiς δύο φέτες με τη
μελιτζανοσαλάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μια από τις δύο φέτες το cottage







cheese . Προσθέτουμε πάνω της το μαϊντανό και το πιπέρι και στη συνέχεια κλείνουμε
το σάντουιτς με την άλλη φέτα.





Σάντουιτς
με γαλοπούλα   και μαγιονεζα

Υλικα

1 ψωμί στρογγυλό

1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού

3 κουταλιες  σούπας μαγιονέζα

1 φλυτζάνι φρέσκα φύλλα σπανάκι

100 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας βραστό, σε φέτες

1 μικρή ντομάτα, σε φέτες
 
 

Εκτελεση

 

Κόβουμε το ψωμακι σε δύο φέτες.
Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με τη
μαγιονέζα και αλείφουμε και τις δυο φέτες . Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε στρώσεις τα
φύλλα σπανάκι, τη γαλοπούλα και την τομάτα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το
σπανάκι.

Τέλος, τοποθετούμε και τη δεύτερη φέτα ψωμακι.
Καλη σας Ορεξη!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Πού να πρωτογράψω πες μου! Πολλές αναρτήσεις μαζί και δεν σε προλαβαίνω! Όμως επειδή τώρα είμαι στη δουλειά και μου έχει κολλήσει το στομάχι στην πλάτη από την πείνα, προτίμησα τα σάντουϊτς!
    Το ένα καλύτερο από το άλλο! Όλα τα έτρωγα αυτή τη στιγμή!
    Να είσαι καλά Νίκη μου που έβαλες διάφορα είδη και έτσι μπορώ να τα έχω κάπου συγκεντρωμένα.

    Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή