Υλικα
Πορτοκάλια
Ζάχαρη
ξύλο κανέλας ή βανίλια (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού (για πέντε μεγαλούτσικα πορτοκάλια)
(Αν αντί για ζάχαρη βάλουμε φρουκτόζη, δεν χρειάζεται ο χυμός λεμονιού)
Ζάχαρη
ξύλο κανέλας ή βανίλια (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού (για πέντε μεγαλούτσικα πορτοκάλια)
(Αν αντί για ζάχαρη βάλουμε φρουκτόζη, δεν χρειάζεται ο χυμός λεμονιού)
Εκτελεση
Ξύνουμε τα πορτοκάλια στον τρίφτη να φύγει όλο το πορτοκαλί.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, την γεμίζουμε με νερό έως ότου καλυφθούν τα πορτοκάλια, και τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που έχει απομείνει από το βράσιμο και τα ζυγίσουμε.
Αφαιρούμε το βάρος της κατσαρόλας και όσο είναι τα πορτοκάλια με το νερό τους τόσο ζάχαρη ρίχνουμε.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε την κανέλα ή τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε απ' την φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Όταν "δέσει" το γλυκό, όπως είναι καυτό το μοιράζουμε σε γυάλινα βαζάκια που τα έχουμε ζεστάνει νωρίτερα στον φούρνο μας.
Κλεινουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι ώσπου να κρυώσουν...
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου