***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ(NTR)


 





 

Υλικα και Εκτελεση

 

Ότι χορταρικα βρισκονται στο ψυγειο σας που σας εχουν μεινει(αγρια χορτα,σπανακι,πρασσο,ότι υπαρχει)….

  Κόβετε τα χορταρικά σε μικρότερα κομμάτια.

Σοτάρετε ένα μέτριο κρεμμύδι με λίγο λάδι, ρίχνετε μέσα και τα χορταρικά σας να μαραθούν (εάν είναι ωμά, εάν είναι ήδη βρασμένα ο χρόνος σοταρίσματος μειώνεται στο μισό) και μετά όλα μαζί τα βάζετε σε βαθύ μπολ  με
2 αυγά,
3 κουταλιές ξυνομηζύθρα ή φέτα μαλακιά,
3 κουταλιές χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα,
1/2 φλιτζάνι γάλα,
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,κάρυ και λίγο αλάτι.

Ανακατεύετε καλά να ενωθούν και στο μείγμα αυτό προσθέτετε
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
και 2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ.
Ενώνετε και αυτά τα υλικά και είστε έτοιμοι να μοιράσετε το μείγμα σε στρογγυλα σχηματα  στο ταψι σας αφου εχετε τοποθετησει στη βαση του  λαδόχαρτο.Ριχνετε στα ορτοπιτακια σας,αν θελετε σουσαμι ασπρο η μαυρο .

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, με αέρα (ή ανάλογα με το πως ψήνετε τα κεϊκ σας) μέχρι να ροδίσουν.  Νόστιμα...Τραγανα,,,Υπεροχα....
  Δοκιμαστε τα….
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου