ΥΛΙΚΑ
Για το Σουφλε
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκους
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 βανίλια
60 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
4 μπισκότα τριμμένα
Για τα σαλτσα κοκκινων φρουτων
Φράουλες
Βατόμουρα
Μαύρα μούρα
Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Σουφλε
Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε 5 μπάλες σοκολάτας.
Παγώνουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πυρίμαχα
σκεύη για σουφλέ.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
Αφήνουμε 10 λεπτα να κρυώσουν.
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους,
τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5'.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στα αυγά και μοιράζουμε στα σκεύη
σε ίσα μέρη.
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο (ότι
μπισκοτα εχουμε).
Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο
κέντρο κάθε σουφλέ.
Ψήνουμε για 12-15 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε
με παγωτό και Σιροπι Σοκολατας και τριμμενη κουβερτουρα (αν μας αρεσει...εμενα μου αρεσει...)Η... με σαλτσα κόκκινων φρούτων.
Για τα σαλτσα κοκκινων φρουτων
Πολτοποιούμε κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, μαύρα μούρα) και τα αναμειγνύουμε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη μαρμελάδα. Τοποθετούμε το μίγμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει..και
Σερβιρουμε
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Υπεροχο!!!!!γρηγορο!!!!ευκολο!!!!Δοκιμαστε το!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή