Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ...δεν κανει να πετατε ΤΙΠΟΤΑ....Γι αυτο ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ θα ξετρελαθειτε......
Το Πάσχα πέρασε και σου έχουν μείνει κάνα-δυο τσουρέκια
που είναι πια μπαγιάτικα αλλά λυπάσαι να τα πετάξεις;
Δεν θα τα πετάξεις!!!!!
Παρακάτω σας δίνω <2> πανεύκολες και γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές για να τις αξιοποιήσετε~~~!!!~~~!!!
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ της Γιαγιας
ΥΛΙΚΑ
Τσουρέκι
Λίγο μέλι
Λίγα αμύγδαλα φιλέ
Λίγο μέλι
Λίγα αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβεις το τσουρέκι σε λεπτές φέτες, αλείφεις κάθε φέτα με
λίγο μέλι και αραδιάζεις σε λαμαρίνα. Πασπαλίζεις με αμύγδαλο φιλέ και ψήνεις
σε μέτρια θερμοκρασία, τόσο ώστε να στεγνώσει το τσουρέκι και να πάρουν χρώμα τα
αμύγδαλα. Όταν είναι έτοιμα τα παξιμάδια, πασπαλίζεις με λίγη άχνη ζάχαρη και
κανέλα και απολαμβάνεις!
ΕΚΜΕΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
800 ml φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 (φυτική) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Αμύγδαλο φιλέ
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
800 ml φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 (φυτική) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβεις το τσουρέκι σε φέτες και τις απλώνεις σε ένα ταψί.
Φτιάχνεις το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό.
Περιχύνεις με το σιρόπι το τσουρέκι.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάς στο μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων
με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα.
Απλώνεις την κρέμα πάνω από το τσουρέκι.
Σε άλλο μπολ χτυπάς την φυτική κρέμα γάλακτος με την άχνη
ζάχαρη τόσο ώστε να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Απλώνεις την
σαντιγί πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζεις το γλυκό με αμύγδαλο
φιλέ και το αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει...σε δυο ωρες είναι
ετοιμο..γρηγορο…γευστικοτατο…και πανευκολο!!!
Καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου