ΥΛΙΚΑ
10 χωριάτικα φύλλα για πίτες
Για τη γέμιση
8 τσακώνικες μελιτζάνες
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αβγά
200 γρ. Γιαουρτι
100 γρ. μανούρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
6 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο.
Τις
βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις
ψιλοκόβουμε.
Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να
φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο
και τα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, χαμηλώνουμε
τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να μελώσουν για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια απομακρύνουμε το σκεύος από
τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, το μανούρι, το Γιαουρτι, τη γραβιέρα και το
μαϊντανό στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ένα
ταψί τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και
τη στρώνουμε με μια σπάτουλα. Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα
φύλλα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα. Την ψήνουμε σε
φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 40-45 λεπτά.Καλη Ορεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου