Για το κέικ
Υλικα
1 φλιτζάνι
Ζάχαρη
3/4
του φλιτζανιού Καλαμποκέλαιο
1
1/2 κουταλιά της σούπας Ξίδι
1
1/2 κουταλιά της σούπας Κονιάκ
1 Βανίλια
1 πρέζα
Αλάτι
2 Πορτοκάλια
(το ξύσμα τους)
2/3
του φλιτζανιού Χυμός Πορτοκάλι
1 κουταλιά
του γλυκού Σόδα
1 φλιτζάνι
Νερό
1/2
φλιτζάνι Κακάο
3 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές
του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
250
γραμμάρια Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζετε
ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύετε
πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύετε τη
σόδα στον χυμό και τα προσθέτετε.
Προσθέτετε
το νερό.
Κοσκινίζετε
το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνετε στο μείγμα.
Ανακατεύετε
με κουτάλι.
Αδειάζετε
το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα
Ψήνετε στον
αέρα στους 160 βαθμους c για 30’
Το αφήνετε
να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρετε και το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου