***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)













ΥΛΙΚΑ 


500 γρ αλευρι (ισως και λιγο παραπανω) 
200 γρ βουτυρο 
300 γρ γαλα χλιαρο 
1 φακ.ξερη μαγια 
1κ.σ. ζαχαρη 
2 κ.γ. αλατι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κανουμε {προζυμη} με λιγο απο το γαλα τη μαγια τη ζαχαρη  και αφηνουμε 10 λεπτα .....
να φουσκωσει..... 
σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και το προζυμι κι ανακατευουμε καλα αφου η ζυμη δεν κολαει στα χερια μας κανουμε μια μπαλα και την αφηνουμε σκεπασμενη για 1 ωρα να φουσκωσει μετα την χωριζουμε σε 3 ισα μερη και την ανοιγουμε σε φυλλο,την κοβουμε σε 8 τριγωνα κομματια οπως κοβουμε την πιτσα και τυλιγουμε σε κρουασαν τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα αφηνουμε ακομη 30 λεπτα τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20 λεπτα περιπου 
(θα δειτε μεχρι να παρουν χρωμα)... 
τα γεμιζουμε με οτι θελουμε .....
μπορουμε να τα κανουμε γεμιστα και πριν τα ψησουμε
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου