***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ(NTR)



Υλικα

Χοιρινό κότσι 2 κομ.
1/2 φλιτζανα Ελαιόλαδο 
Κρασί  1/2 φλιτζανα
1 Κρεμμύδι ξερό 
 1 1/2 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα 
1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά 
Αλάτι- πιπέρι μαύρο 
Δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό 1 κλωνάρι ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο  
1 κιλό καθαρισμένες Πατάτες  
1 Λεμόνι  τον χυμό του 
Ρίγανη
 αλάτι- πιπέρι 
1/2 φλιτζανα Ελαιόλαδο 
(Αν θελετε βαζετε και λιγο σκορδο~~~εγω δεν Βαζω)

Εκτελεση

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να στραγγίξει. 
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το ελαιόλαδο,το κρασί ή την ρετσίνα,την μουστάρδα,το δεντρολίβανο,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι,κύμινο,το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. 
Τοποθετούμε στην{ μαρινάδα }το κρέας και σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ. 
Το αφήνουμε στο ψυγείο είτε από το προηγούμενο βράδυ είτε 4-5 ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
Τοποθετούμε σε γάστρα ή σε ταψί το κρέας,προσθέτουμε την μαρινάδα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθεί. 
Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό. 
Αφού ψηθεί το κρέας μας το αφαιρούμε από την γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό λεμονιού με λίγο ελαιόλαδο και την ρίγανη και περιχύνουμε τις πατάτες μας. 
Αφήνουμε να ψηθούν οι πατάτες και μόλις μαλακώσουν (προς το τέλος δηλαδή του ψησίματος) προσθέτουμε ξανά το κρέας για λίγο.
Σερβιρουμε..ζεστο..
Καλη Επιτυχια!!!!!και Καλη Ορεξη!!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου