***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ροξακια (NTR)

ΥΛΙΚΑ
1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό
2 αβγά
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
2 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι
30 γρ. μαγιά
1 κιλό αλεύρι
4-5 κουταλιές σούπας κακάο, διαλυμένες σε 3-4 κουταλιές γάλα

για το σιρόπι:

4 νεροπότηρα ζάχαρη

4 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια

κατασκευη

Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το λάδι, τα αβγά, τις βανίλιες, το αλάτι και το baking μαζί με το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Στο ένα κομμάτι από αυτά ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο και το ζυμώνουμε καλά. Το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λευκής ζύμης σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο (20x50 εκατοστά περίπου) και στην φαρδιά πλευρά του βάζουμε ένα κομμάτι από την ζύμη με το κακάο, την οποία έχουμε πλάσει σε μπαστουνάκι όσο το μήκος του φύλλου που έχουμε ανοίξει. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες φάρδους 2 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πατώντας τες ελαφρώς. Τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Όταν ψηθούν τα ροξάκια και τα βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τα σιροπιάζουμε όπως είναι μέσα στο ταψί, γυρίζοντας τα 2-3 φορές. Όταν κρυώσουν και αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι, τα φυλάμε σε τάπερ στο ψυγείο.
 Στην αρχή μπορεί να κολυμπάνε μέσα στο σιρόπι, αλλά σε λίγη ώρα δεν μένει στο ταψί ούτε σταγόνα
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου