ΥΛΙΚΑ
- 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιά μαγιά
- 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά
- χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι μέλι
- 1 φλυτζάνι νερό
- κανέλλα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι
-Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά
-Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
-Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός
-Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί
-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπα κάθε φορά ζυμάρι
-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα
-Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι
-Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες
-Πασπαλίζετε με κανέλλα και καρυδια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου