Υλικα
10 φύλλα χωριάτικα,
1 κιλό διάφορα χόρτα βουνού
και μυρωδικά,
½ κιλό κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα,
1 ματσάκι άνηθο,
½ κιλό τυρί φέτα
τριμμένη,
6 αυγά,
βούτυρο,
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτελεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα τσιγαρίζουμε λίγο μαζί με το μισό λάδι.
Τρίβουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στα χόρτα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το λαδώνουμε με το λάδι και το βούτυρο αφού προηγουμένως έχουμε ενώσει τα δύο υλικά.
Στο κάτω μέρος του ταψιού βάζουμε 3 φύλλα λαδωμένα. Αφού στρώσουμε τα τρία φύλλα, προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, κάθε φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσει.
Πάνω από την τελευταία στρώση βάζουμε δύο ακόμη φύλλα με τον ίδιο τρόπο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Κλείνουμε την χορτόπιτα με τις άκρες των φύλλων και προσθέτουμε ακόμη δύο φύλλα με τον προηγούμενο τρόπο.
Χαράζουμε την πίτα σε λωρίδες και την αλείφουμε με το μείγμα λαδιού, ψήνουμε την πίτα σε δυνατό προθερμασμένο (250) βαθμους φούρνο για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
TIPS
Με τον ίδιο τρόπο, κάνουμε και την σπανακόπιτα και την χορτόπιτα με ήμερα χόρτα κήπου π.χ. σέσκουλα, πράσα και κρεμμυδάκια,σπανακι.
Καλη Επιτυχια....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου