Υλικα
1 κοτόπουλο χωριάτικο
1 κιλό κρεμμύδια
σιμιγδάλι χονδρό
6 αυγά
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το άλειμμα των
φύλλων.
Εκτελεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο και λίγο λάδι για σοτάρισμα.
προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφού βράσει το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μέσα στο ζωμό με τα κρεμμύδια ρίχνουμε σιμιγδάλι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει κρέμα.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα τη μισή κρέμα και από πάνω βάζουμε το μισό ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, συνεχίζουμε με την κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο και αλείφουμε το φύλλο με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου