Με αυτή τη γενική συνταγή {της Γιαγιας μου} για μαρμελάδες μπορείτε με τα φρούτα της
αρεσκείας σας να φτιάξετε όποια μαρμελάδα Θελετε...ευκολα ...
Υλικά ( Φρούτα της αρεσκείας σας )
Ζάχαρη (η αναλογία φρούτου -ζάχαρης είναι 4 προς 3. Δηλαδή για κάθε κιλό φρούτου βάζετε 750 γραμμάρια ζάχαρης.)
Εκτέλεση
1.
Βράζετε τα βάζα.
2.
Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρούτα τα τοποθετητε σε μια κατσαρολα και τα
σκεπάζετε για περίπου 8 -10 ώρες με τη ζάχαρη να βγάλουν το ζουμί τους.
3.
Βράζετε τα φρουτα με τη ζαχαρη και τα ξαφρίζετε .
4.
Όταν η μαρμελάδα δέσει τη βάζετε όπως είναι καυτή στα
βάζα που τα βγάζετε από την κατσαρόλα (που τα εχετε βρασει)ένα - ένα εκείνη την ώρα.
5.
Γεμίστε τα βάζα μέχρι επάνω, σκεπάστε τα με διάφανη
μεμβράνη, περάστε και από ένα λαστιχάκι και κλείστε τα με τα καπάκια τους.
Καλη Επιτυχια...
Μιααααμ! Μαρμελαδίτσες! Φτιάχνω συχνά, μου αρέσουν πολύ! Από τα φρούτα που προτιμώ μόνο φράουλα δεν έχω φτιάξει και σκέφτομαι να το κάνω αυτές τις μέρες που υπάρχουν ακόμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ μόλις κρυώσουν καλά, τις βάζω στο ψυγείο... Δεν πρέπει;
Καλό μεσημέρι Νίκη μου! Πολλά φιλιά!
Ολα στο ΨΥΓΕΙΟ!!!!ακομα και τα λυκα του κουταλιου....Διατηρουνται περισσοτερο...φιλια πολλα Καλο βραδυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω Συνταγες Γλυκα κουταλιου δες.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Βραδυ