ΥΛΙΚΑ
4 ασπράδια αβγών
200 γραμ.καρυδια
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 κουτ.γλυκου αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ.καρυδια
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 κουτ.γλυκου αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Στο μπλεντερ κτυπαμε σε χοντρη ψιχα τα καρυδια μας.
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,τα καρυδια,(ψιχα)την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα να ζεσταθεί το μίγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια .
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολα που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατα προτίμηση στους 160 βαθμούε μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,τα καρυδια,(ψιχα)την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα να ζεσταθεί το μίγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια .
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολα που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατα προτίμηση στους 160 βαθμούε μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν
,και τα πλάθουμε ξανά μπαλάκια .
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά(αν θελουμε)...
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά(αν θελουμε)...
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην πιατέλα μας ,
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου